Віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка балотуватиметься на посаду президента IAAF на виборах, які відбудуться в серпні 2015 року. Кандидатуру Сергія Бубки висунув виконком Федерації легкої атлетики України, повідомляє прес-служба НОК.

Після завершення видатної кар’єри легкоатлета Сергій Бубка понад 15 років обіймає високі посади в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій, Міжнародному олімпійському комітеті та Національному олімпійському комітеті України. Коментуючи свою участь у виборчій кампанії, Сергій Бубка заявив: «Вирішив запропонувати свою кандидатуру на посаду президента IAAF, щоб повернути борг легкій атлетиці — спорту, який так багато дав мені у житті. Чимало років я мав честь служити легкій атлетиці разом із Ламіном Діаком, з друзями та колегами. Тепер, коли президент вирішив не продовжувати свою каденцію, я готовий розвинути успіхи Асоціації, яких досягли під його керівництвом, та зберегти статус легкої атлетики як олімпійського спорту номер один. IAAF має бути прикладом ефективного управління, відкритості та прозорості для інших спортивних організацій. Я бачу своїм ключовим завданням забезпечувати підтримку та розвивати легку атлетику на базових рівнях, давати дорогу майбутнім поколінням спортсменів. Необхідно залучати до нашого спорту більше молоді — як спортсменів, так і вболівальників, знаходити нову аудиторію. Одне з найважливіших завдань на майбутнє — забезпечити чистоту спорту, захистити чесних спортсменів».

Як спортсмен Сергій Бубка встановив 35 світових рекордів у стрибках з жердиною, виграв «золото» Олімпійських ігор, шість літніх чемпіонатів світу поспіль та чотири зимових, був чемпіоном Європи, переможцем Кубка світу та Кубка Європи.

Вибори Президента IAAF відбудуться у серпні в Пекіні під час Конгресу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Єдиним конкурентом нашого кандидата є британець лорд Себастьян Кое — дворазовий олімпійський чемпіон і екс-рекордсмен світу з бігу на 1500 метрів. У 2012 році Кое очолював оргкомітет Олімпійських ігор-2012 у Лондоні, а тепер очолює Британську олімпійську асоціацію, аналог нашого НОК.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»