Президент Петро Порошенко провів зустріч із Верховним архієпископом Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Було обговорено провідну роль, яку відіграє церква у такі переломні моменти існування нації, який нині переживає Україна, і важливу духовну складову для зміцнення держави й досягнення перемоги.

Президент подякував за активну патріотичну позицію, яку займає особисто Верховний архієпископ Святослав і предстоятелі та священики Української греко-католицької церкви щодо підтримки державності й духовності у країні: «Великої поваги і вдячності заслуговує ваша позиція щодо агресії Росії, щодо молитов за Українську державу, за воїнство, за вояків, які захищають найцінніше, що ми маємо, — нашу волю, державу, майбутнє».

«Ви робите безцінний внесок в забезпечення миру, миру в душах, адже ворог прагне не лише забезпечити собі військову перемогу, а й відкрити другий фронт усередині країни, посіяти ненависть, і слово церкви, яка закликає Україну до єднання, надзвичайно потрібне, можливо, як ніколи в нашій історії», — цитує Петра Порошенка прес-служба Президента.

У відповідь Верховний архієпископ Святослав наголосив, що духівництво намагається на різних рівнях, у різний спосіб задіяти всі духовні сили й можливості церковної структури, щоб підтримати нашу державу і служити людям.

Глава УГКЦ поінформував, що під час свого нещодавнього візиту до Святого Престолу просив Папу Римського ініціювати благодійну допомогу Україні на міжнародному рівні: «Я сказав Папі, що сьогодні наша церква — це військово-польовий госпіталь, який лікує людські душі, рани і намагається прислужитися людям».

Під час нещодавньої поїздки до Ватикану Його Блаженство порушував питання Надії Савченко, висловивши сподівання, що Святий Престол зробить кроки для визволення бранки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»