До підтримки переселенців у Києві, крім органів місцевого самоврядування, долучаються й громадські активісти, однак не завжди проблеми розв’язують оперативно.

«Хтось вирішує питання підприємців, які хотіли б почати власну діяльність у столиці, хтось займається проблемами забезпечення громадян житлом та отримання всіх соціальних гарантій, інші вирішують питання здобуття освіти або лікування. Тобто напрямів дуже багато. Та не всі переселенці можуть достукатися до чиновників», — зауважив заступник міського голови — секретар Київради Олексій Резніков. Він переконаний, що зусилля громадських активістів мають бути об’єднані в одній справді дієвій інституції.

Тож члени громадської організації «Луганське земляцтво» разом з іншими активістами та представники міської влади планують створити координаційну раду з питань вимушених переселенців при Київському міському голові. Запропоновано створити робочу групу, яка розробить і створить положення щодо функціонування координаційної ради.

За словами Олексія Резнікова, створення координаційної ради — це можливість об’єднати всі сили організацій, щоб розробити механізм вирішення проблемних завдань.

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»