Вже призабуте звертання: «Танцюйте: вам лист!» днями пригадали донецькі студенти, які отримали багато послань від ровесників зі Львова. А відбулося це в ході акції «Листи студентам: із Заходу на Схід», проведеної Комітетом патріотичних сил Донбасу.

Бажаючи висловити підтримку колегам Донецька, студенти із Західної України написали від руки не одну сотню листів, які вже знайшли адресатів. За словами волонтерки Лілії Олексієвої, читаючи листи, молоді донеччани зможуть укотре переконатися у намаганні студентів із протилежного краю України підтримати і допомогти людям на сході. «Вони прагнуть зруйнувати стійкі міфи про неіснуючу мовну проблему, висловити повагу жителям Донбасу і запевнити, що завжди чекають їх у гості», — каже вона.

«Танцюйте: вам лист!» Фото надане Комітетом патріотичних сил Донбасу

Майже всі учасники акції, не змовляючись, підкреслюють важливість того, що послання написані від руки. «Їхня цінність не тільки у переданій інформації, а й у справжніх емоціях, — зазначає Леся Скубко. — Листи буквально просякнуті любов’ю, щирим бажанням допомогти нам і зайвий раз доводять єдність українського народу».

У свою чергу учасники акції у Львові запевняють, що організувати таке листування було неважко, оскільки дуже багато людей висловлюють бажання передати свої почуття і побажання, свою підтримку людям у східній частині України. А писали молодим донеччанам студенти Українського католицького університету, Львівської духовної семінарії Святого Духа, Львівського національного університету ім. Івана Франка та інших вишів. 

Прикметно, що акцію «Листи студентам: із Заходу на Схід» патріотичні сили провели на тлі активних намагань проросійських активістів, які продовжують поширювати відверту брехню  про «фашистів», які, мовляв, їдуть (уже п’ятий місяць) в Донецьк, щоб жорстоко покарати місцевих жителів. Як за що? Та хоч би за те, що ті розмовляють російською мовою…