НОВАЦІЯ. Якщо у вас виникли питання щодо складання водійського екзамену чи заміни посвідчення, в Івано-Франківську вам не треба шикуватися у чергу до кабінету співробітника ДАІ. Просто у холі відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи можна отримати консультацію про необхідні документи у голографічної дівчини привабливої зовнішності.

Електронна «лялька» чекає, коли в неї з’явиться ім’я. Фото з сайту УМВС України в Івано-Франківській області

Співробітники ДАІ вже помітили, що чоловіків-відвідувачів у них останнім часом побільшало. Усі хочуть подивитися на технічну новинку і поспілкуватися з електронною «лялькою». А вона працює так. Коли людина наближається на відстань 1,5 метра до скляного стенда, на ньому з’являється зображення дівчини, а також  подається звуковий сигнал. Так відтворюється інформація, підібрана співробітниками відділення за популярністю у відвідувачів. Це перелік послуг ДАІ, їхня вартість, номери кабінетів, куди треба звертатися. Такий собі електронний секретар! А ще електронний промоутер — так правильно називати електронну «ляльку» — підкаже, які документи потрібні для реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортного засобу, першого отримання чи зміни водійських посвідчень. Якщо відвідувачів нема, прилад перебуває у стані очікування.

Начальник Івано-Франківського ВРЕВ УДАІ УМВС України Роман Фенко не натішиться з технічної новинки: «Законодавство періодично змінюється, а це щоразу викликає ажіотаж серед автолюбителів. Вони йдуть проконсультуватися, отримати кваліфіковану інформацію. Тепер вони можуть це зробити швидше, не стояти в чергах, не витрачати зайвого часу на оформлення документів».

За словами  співробітниці прес-служби місцевого ДАІ Мирослави Белдик, ідею електронного промоутера привіз із закордонного відрядження один із керівників місцевого УМВС, а згодом її втілили.