Тернопілля — край християнських святинь різних конфесій. Марійський духовний центр у с. Зарваниця став місцем прощ для вірних Української  греко-католицької церкви, а Язлівецький монастир — для римо-католиків, Почаївську Свято-Успенську лавру відвідують православні. 

У краї збереглося чимало своєрідних дерев’яних і кам’яних храмів, печера самітника. Тож слушно наголошувати на розвитку, зокрема, й релігійного та паломницького туризму. Днями в облдержадміністрації презентували туристичний буклет «Чудотворні ікони Тернопільщини».

За словами заступника директора департаменту — начальника управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА Назара Яворського, видання містить унікальну інформацію про історію походження 25 чудотворних ікон, молитви до святих, які на них зображені, та світлини храмів, де їх зберігають. Опублікували в буклеті й мапу, на якій позначені місця, де розташовані святині.  

Автори  подбали й про те, щоб туристи мали інформацію про заклади відпочинку та харчування, які розміщені поблизу визначних релігійних місць.