ВІТЧИЗНЯНІ ТЕХНОЛОГІЇ. Насипні вантажі, які проходять через порт Южний, що на Одещині, відтепер стануть чистішими та більш безпечними для обладнання. Тут придбали два цифрових конвеєрних металодетектори «Бар’єр-408». Ці прилади проходять тестову експлуатацію на двох стрічкових пересувних конвеєрах комплексу вагоноперекидача. 

Вони мають виявляти сторонні металеві предмети у залізорудному концентраті, окатиші та вугіллі. Такі вантажі мають значну питому вагу в перевалці порту. Металодетектори допомагатимуть усунути з них металеві предмети, які можуть пошкодити транспортерні стрічки та інше перевантажувальне обладнання. До того ж вантаж, що проходить через порт, до отримувача надійде у чистішому вигляді. Виявивши сторонній металевий предмет на транспортерній стрічці, металодетектор зупиняє привід конвеєра, вмикає сигналізацію і створює запис у реєстраторі подій.

У 2009 році в порту на двох стрічкових пересувних конвеєрах уперше було встановлено цифрові конвеєрні металодетектори «Бар’єр-407». Ці прилади, як і сучасніші новопридбані «Бар’єр-408», — вітчизняні вироби. Їх виготовляють на Дніпропетровському НТП «Славутич».

Скромна рамка стане надійним бар’єром для предметів, що можуть пошкодити обладнання. Фото прес-служби МТП Южний

Із 1997 року тут розроблено сім модифікацій металодетекторів «Бар’єр», які працюють на підприємствах України та Росії. Останні моделі можуть виявити зайвий металевий предмет навіть у сировині, що містить до 70% заліза. Тож маємо прецедент, коли наші портовики для модернізації своїх виробничих потужностей можуть послуговуватися якісним вітчизняним обладнанням.