У Слов’янську побувала гуманітарна місія італійсько-української асоціації «Майдан» на чолі з її президентом Фабіо Преведелло. Під час зустрічі з в. о. міського голови, секретарем міської ради Олегом Зонтовим гості виконали головну мету візиту — висловили підтримку і солідарність українському народу та передали 3,5 тонни гуманітарного вантажу.

З-поміж привезених речей і медикаментів — одяг, іграшки та ліки для дітей, зокрема для малих вихованців дитячих будинків Дружківки, Костянтинівки, Слов’янська, а також одяг, теплі ковдри тощо для цивільних жителів і військових. Увесь вантаж, який адресатам розвозять місцеві волонтери, зібрала асоціація «Італія-Україна-Майдан» за сприяння вітчизняних дипломатів у Римі й Мілані під час різноманітних акцій, що регулярно проводять там на підтримку України.

Ознайомившись із нинішньою важкою ситуацією на Донеччині, Фабіо Преведелло принагідно подякував усім українцям, згадавши битву під Монте-Кассіно в 1944 році, адже в ній на боці союзників взяли участь майже 5 тисяч українців, які полягли за свободу Італії. Керівник гуманітарної місії запевнив, що італійці й надалі допомагатимуть Україні з честю пройти через важкі випробування, вистояти та перемогти внутрішніх і зовнішніх ворогів.