Посеред Соборної площі Чернівців, у центрі міста, встановили великий намет, де розмістився спеціалізований інформаційний пункт. Тут проводять роз’яснювальну роботу з населенням і навчання громадян дій у надзвичайних ситуаціях техногенного характеру. Його організатори — управління ДСНС України у Чернівецькій області та місцевий навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. 

Фахівці мобільного пункту розповідають, як діяти за сигналами оповіщення, як укритися у спеціальних захисних спорудах системи цивільного захисту тощо.

Найбільше питань від відвідувачів (а серед них багато молоді) — про те, як поводитись у разі виявлення підозрілого предмета, в якому може бути прихована вибухівка. Адже останнім часом мало не щодня від чернівчан на телефони управління з надзвичайних ситуацій надходять повідомлення про потенційно небезпечні знахідки — нічийні коробки, сумки.

А для більшої ефективності роботи пункту громадянам вручаються пам’ятки та буклети із правилами безпеки та порядком дій, якщо виникне надзвичайна ситуація.