Інформаційна доктрина України набуде чинності до кінця року. Про це заявив під час прес-конференції на тему «Звіт діяльності за квітень 2015 року» міністр інформаційної політики Юрій Стець. За його словами, для працівників відомства ключовою є робота експертної ради зі стратегічних питань і розробка стратегічних документів. Це доктрина інформаційної політики, концепція інформаційної безпеки, державна програма інформаційного простору держави.

Доктрину, концепцію та програму він назвав дорожньою картою України в інформаційній політиці на наступні 10 років. «Підкреслюю, що ми не відходимо від цієї дорожньої карти, і наприкінці травня ці документи буде представлено суспільству й журналістам. Сподіваюся, ми зможемо об’їхати всі регіони України і обговорити під час «круглих столів» ці документи, щоб у вересні Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Рада національної безпеки та оборони розглянули їх на своїх засіданнях. До кінця року вони можуть стати офіційними та впроваджуватися протягом наступного десятиліття», — пояснив Юрій Стець. Він наголосив, що відучора контент загальнонаціональної соціальної кампанії «Крим — це Україна» розміщено по всьому світу.

У осяжному майбутньому — до 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу — Міністерство інформаційної політики розпочне комплексну соціальну кампанію. Її планують назвати «18 травня ми всі — кримські татари». Як повідомив радник міністра Сергій Костинський, цю кампанію активно висвітлюватимуть у засобах масової інформації. Потім він розповів, що міністерство разом із Державним комітетом телебачення і радіомовлення вирішило процедурні питання виходу програм про Крим і Донбас на обласних телерадіокомпаніях. Передовсім це програми Чорноморської телерадіокомпанії, суспільного телебачення Донбасу і Громадського радіо.

А заступник Юрія Стеця Артем Біденко резюмував, що на функціонування інформаційної політики відомства за перший квартал 2015 року витратили 129 тисяч гривень. «У межах програми «Відкрита політика» наше міністерство опубліковувало в себе на сайті фінансовий звіт за перший квартал.

Ви можете детально ознайомитися з ним: на функціонування міністерства витрачено всього 129 тисяч гривень, де є і зарплатні гроші. А конкретно на функціонування, тобто тільки матеріальні витрати, спрямовано всього 35 тисяч гривень», — резюмував посадовець.

Водночас він додав, що якби проекти, реалізовані МІП, фінансували повністю з державного бюджету, то сума перевищила б десятки мільйонів гривень.