Перспективи нашої держави на шляху до членства у європейській системі безпеки обговорили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і директор офісу ?НАТО в Україні Марчін Кожіел.

І хоча сьогодні НАТО не готове обговорювати перспективи України в цій організації, проте якщо такі перспективи є, то вести діалог про них треба саме зараз. «Ці переговори безумовно мають бути на найвищому рівні. Нам слід робити все, щоб бути до цього готовим, мати комунікацію та виконувати всі намічені програми», — зазначив міністр.

Країни-члени НАТО об’єднані у своєму засудженні військової інтервенції Росії в Україну та порушення її суверенітету і територіальної цілісності. Тож Марчін Кожіел вважає, що нині треба робити все для розширення практичного співробітництва у секторі безпеки, повідомляє прес-служба МВС.

Із Марчіном Кожіелом та аташе з питань оборони держав-членів НАТО, акредитованих в Україні, зустрівся й в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

«Російська Федерація застосувала збройну агресію проти України, здійснивши окупацію і анексію частини її території – Кримського пів?острова. Керівництво Росії продовжує вживати активних заходів із дестабілізації обстановки у східних областях України. Попри вжиті світовою спільнотою дипломатичні та практичні заходи, РФ і далі нарощує зусилля поблизу кордонів нашої держави. І ніякого зменшення російських військ біля східних кордонів з Україною впродовж останніх днів не відбулося», — повідомив урядовець.

«У Збройних силах проведено низку навчань, де військові частини й підрозділи організовували взаємодію, нарощували бойові спроможності та готувалися до виконання різних завдань. Тривають заходи з підвищення бойової та мобілізаційної готовності військ, прискорення відновлення техніки та озброєння у рамках оголошеної часткової мобілізації», — наголосив Михайло Коваль, подякувавши керівництву НАТО та держав-членів Альянсу за підтримку суверенітету, політичної незалежності й територіальної цілісності України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»