Вінниччина за перший місяць цього року  поповнила державну скарбницю майже на 183 мільйони гривень. Порівняно із січнем минулого року  в області збір платежів до державного бюджету зріс більш як на 75 мільйонів, зокрема до загального фонду на 74,3 мільйона гривень.

Позитивний результат надходжень  вдалося забезпечити з кількох податків. Наприклад, з податку на прибуток очікувані показники виконано на 107,6%, з акцизного податку — на 132,2%. А надходження від ПДВ порівняно з аналогічним торішнім періодом збільшилися майже на 6 мільйонів гривень.

Начальник головного управління Державної фіскальної служби в області Мирослав Продан зауважив, що нині один із важливих напрямів — проведення роботи з платниками, адже з 1 січня набули чинності деякі податкові зміни, що їх потрібно роз’яснювати суб’єктам господарювання і бухгалтерам. Від цього залежатиме, наскільки вони справно сплачуватимуть платежі.

Тому на офіційному сайті головне управління ДФС в області розмістило необхідну інформацію та роз’яснення фахівців з усіх питань.