ПРЕМ'ЄРА

Сьогодні в кінотеатрах України відбудеться прем'єра фільму «Персі Джексон і море чудовиськ»

«Персі Джексон і море чудовиськ» режисера Тора Фройденталя – це екранізація другого роману із серії книг «Персі Джексон і олімпійці», продовження пригод одного з синів Зевса. У фільмі знялися Логан Лерман, Олександра Даддаріо, Дуглас Сміт, Стенлі Туччі і Лівен Рамбін. Допрем'єрний показ фільму у форматі 3D відбувся в «Сінема Сіті Київ».

«Персі Джексон» - це така ж сама історія, яку глядачі бачили в «Битві титанів». Порівнянно з минулим фільмом режисер змінив сценариста, який додав у сюжет гумору, щоб псевдодавньогрецькі алюзії другої книжки виглядали не так абсурдно і неправдоподібно.

Заради справедливості зазначимо, що другий фільм кращий за перший. Підліткова братія освоїлася в кадрі, а поява брата-циклопа дивовижно оживляє фільм. Крім того, спецефекти стали куди більш насиченими і вражаючими.

Однак загальну суть сюжету не змінено. За сюжетом, хтось отруїв священне дерево Талії, а це означає, що захист Табору Напівкровок ось-ось впаде і ніщо не зможе утримати чудовиськ від вторгнення та знищення Табору. Зцілити дерево здатне тільки міфічне золоте руно, заховане на острові циклопа Поліфема. Щоб відшукати руно, Персі Джексону доведеться переплисти Море Чудовиськ і битися з його мешканцями – Сциллою і Харибдою, солодкоголосими сиренами і підступною чарівницею Цирцеєю. На тлі всього цього набору антуражу і сюжетних ліній найголовніше і найцінніше у фільмі – історія взаємин зведених братів.