СПІВРОБІТНИЦТВО. Учора розпочався офіційний візит до України Прем’єр-міністра Соціалістичної Республіки В’єтнам Нгуена Тан Зунга. 

Вже зранку о дев’ятій годині високий гість вшанував пам’ять загиблих воїнів у Великій Вітчизняній війні, поклавши на Алеї Слави квіти до монумента Невідомому Солдату.

Опісля Нгуена Тан Зунга прийняв Президент Віктор Янукович. Глава Української держави під час розмови наголосив, що нині двосторонні відносини між державами вийшли на рівень всебічної співпраці та партнерства. «Я хотів би підкреслити, що ми розглядаємо В’єтнам як одного з ключових партнерів і союзників України в регіоні Південно-Східної Азії», — зазначив Віктор Янукович.

Президент України привітав Нгуена Тан Зунга з переобранням на посаду Прем’єр-міністра В’єтнаму та передав вітання Президенту Соціалістичної Республіки В’єтнам Чіон Тан Сангу та Голові Національного Зібрання Нгуєн Сінь Хунгу, повідомляє прес-служба Президента.

Прем’єр-міністр В’єтнаму Нгуен Тан Зунг у свою чергу подякував Президенту України за нагоду зустрітися та наголосив на важливості поглиблення співпраці між двома державами. «Прекрасна та гостинна ваша країна справила на В’єтнам велике враження. Ми надаємо важливого значення подальшому зміцненню дружніх відносин і співпраці між нашими державами», — підкреслив він.

Того ж дня у Клубі Кабміну в’єтнамського колегу зустрічав Прем’єр-міністр Микола Азаров, після чого відбулася прес-конференція глав урядів двох країн.

Докладніше про перебіг офіційного візиту Прем’єр-міністра В’єтнаму читайте в наступному номері «Урядового кур’єра».