Цього року муніципальна програма сталого розвитку в Рівному вийшла на рекордні за всі попередні роки вкладення — майже 8 мільйонів гривень.

— Саме на таку суму за співучасті небайдужих містян ми реалізуємо 40 життєво важливих проектів за принципом 70 на 30. 70% потрібної суми вносить міський бюджет, 30 — частка громади. Тут і ОСББ, і громадські організації, створені, скажімо, за участі шкільних та позашкільних навчальних закладів, — одне слово, найрізноманітніші паростки громадянського суспільства. Якщо не буде проблем із казначейством, а я сподіваюся, що їх таки не буде, ми розв’яжемо чимало проблем. Це дуже важливо, щоб розбудити інші громади, — каже Рівненський міський голова Володимир Хомко.

І не менш важливо в контексті реформи місцевого самоврядування, яка, за словами Прем’єра, має пройти вже до президентських виборів. До речі, Рівненський міський голова входить до робочої групи Кабміну з питань її практичної реалізації. І вважає, що акцент у реформі має бути саме на первинному самоврядуванні: село, селище, місто, — аби тепер «центром» не став для сільського чи селищного голови обласний рівень. Адже в законодавстві перша і головна функція місцевого самоврядування — саме розвиток територій.