Зважаючи на скрутний час, цієї зими особливо важливо забезпечити громадян теплом і хлібом. Дніпропетровщина як прифронтовий регіон має подбати ще й про вимушених переселенців. Як повідомили в департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації, область на сьогодні повністю забезпечена зерном для виробництва хліба. Запасів зерна на хліб і хлібобулочні вироби має вистачити до нового врожаю і місцевому населенню, і тим, хто був змушений переїхати на Придніпров’я з Криму та Донбасу.

«Ми зібрали врожай зерна майже на торішньому рівні — рекордному за час незалежності України. Ми розрахували потребу регіону в зерні на хлібопекарську продукцію з урахуванням переселенців, які вже проживають у нас, та тих, що ще можуть переїхати. Також слід залишити запас на непередбачувані обставини: пізній чи поганий врожай», — розповів директор департаменту Вадим Удовицький.

Нагадаємо, що 2014 року на Дніпропетровщині намолочено 3,4 мільйона тонн зернових культур. За інформацією, наданою фахівцями департаменту АПК, валовий збір зерна дає можливість повністю забезпечити область у продовольчому зерні (535 тисяч тонн), в тому числі для хлібопекарської галузі — 250 тисяч тонн, фуражному зерні (1 мільйон тонн), насіннєвому матеріалі (208,6 тисячі тонн), провести розрахунки за земельні та майнові паї і заробітну плату.