У виставковій залі Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» заспівали керамічні солов’ї, вдарили копитами баскі коні, заколосилися жита, загомоніли, а потім поштиво принишкли люди, слухаючи пророчі слова Кобзаря. Саме таке враження від виставки творів одного з провідних художників сучасного декоративно-ужиткового мистецтва, професора, члена Спілки художників, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, уродженця мальовничого Чернігівського краю  Петра Печорного.

Тарілки майстра, як і належить цьому посуду, повні по вінця. Їх духовний вміст в традиціях народного художнього гончарства Лівобережної України несе шанувальникам теплобарвного, колоритного мистецтва оригінальне поєднання класики з народним стилем та особливим, образним світобаченням митця.

Визначне місце в творчості художника посідає серія декоративно-тематичних тарелей, присвячених творчості Тараса  Шевченка. Ці 32 надзвичайно красиві роботи за мотивами «Кобзаря» фахівці називають визначною подією в мистецькому житті України. Саме за них майстра позаторік пошановано  Національною премією імені Тараса Шевченка.

Символічні образи — хата, вітряк, тополя, калина, зозуля, церква, які співзвучні з образами-символами Шевченківської поезії, — це і пісенна лірика, і сторінки історії, і яскраво виражена самобутність української культури. Те, чим багатий і сущий народ зі своїх далеких глибин і на віки-вічні.