Справжнім прем’єрним феєрверком розпочався 86-й сезон Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна для численних шанувальників сценічного мистецтва. Прихильники слобожанського театрального колективу гідно оцінили чотири нові роботи щепкінців — дві вистави і дві концертні програми.

Як розповів директор театру заслужений діяч мистецтв Микола Юдін, по завершенні попереднього сезону творча трупа ретельно готувалася до нової зустрічі з глядачами, наполегливо працюючи впродовж останніх місяців. Відкриттям стала вистава «Скляний звіринець» за твором американського драматурга Теннессі Вільямса, режисер якої Артемій Аніщенко (до речі, це його прем’єрна робота як головного режисера в сумському колективі) запропонував оригінальне і несподіване прочитання цієї класичної п’єси.

А його молодий колега режисер-постановник Роман Козак підготував масштабну виставу «Сірано де Бержерак» Едмона Ростана, в якій понад 40 дійових осіб і виконавців. Істотну допомогу в постановці батальних сцен у цій виставі щепкінцям надав головний режисер Харківського національного академічного театру оперу і балету Армен Калоян. В обох спектаклях зайняті відомі й молоді актори Наталія Дехта, Юрій Кулик, Юрій Оноприйко, Марія Корінна, Євгенія Аніщенко, Владислав Писарев та інші.

А для шанувальників оркестрової та класичної музики презентовано концертні програми «Ти диво світу, музико чарівна!» та «У чарівнім світі звуків». Диригенти-постановники заслужені працівники культури Віталій Тамілін та Анатолій Кірноз явили гроно яскравих музичних творів — світових хітів у виконанні лауреата Гран-прі Всеукраїнського конкурсу оркестру театру, артистів-вокалістів, серед яких заслужені артисти України Леонід Матвієнко, Марія Грищенко, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Тетяна Ластовецька, Сергій Завгородній, Максим Шолох.

Крім суто сценічних робіт, новий сезон позначений відкриттям музею театру, облаштуванням та здачею в експлуатацію підйомника для осіб з обмеженими фізичними можливостями, продовженням ремонтних робіт у приміщеннях на третьому та четвертому поверхах. Тобто водночас із творчим триває і матеріально-технічне оновлення всього театру.

Сцени з вистав «Скляний звіринець» та «Сірано де Бержерак»
Фото надав Сумський обласний академічний театр ім. М. Щепкіна