Практично 100% об’єктів соцкультсфери організаційно і технічно вже готові до початку опалювального сезону, а в житловому господарстві цей процес завершується — про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Андрій Білоусов під час відеоконференції, яка пройшла у Комунікативному центрі Кабінету Міністрів. Він зауважив, що підготовка до зими йде навіть з випередженням планових завдань. Загалом уже виконано 87% робіт, при тому, що за графіком на цей час мало б бути 75%.

Андрій Білоусов також розповів, що нині велика увага приділяється енергозберігаючим заходам, зокрема у теплопостачальній сфері, яка традиційно є найбільш ресурсозатратною. Так, у ході підготовки до цьогорічного опалювального періоду заплановано модернізувати 2,5 тисячі котелень, які досі працювали на застарілому обладнанні, котли замінити на енергозберігаючі. Також проводиться перекладання теплотрас, інші роботи з модернізації теплопостачальної сфери, які дадуть можливість лише в осінньо-зимовому сезоні 2013–2014 років знизити споживання природного газу на 5%. До речі, під час придбання необхідних матеріалів та устаткування перевага надається українському виробнику.

А загалом, за словами заступника міністра, завдяки технічному переоснащенню систем теплопостачання та заміщенню газу альтернативними видами палива можна скоротити споживання блакитного палива на виробництво теплової енергії більш ніж на 25%.

Андрій Білоусов також поінформував, що нині перед Мінрегіоном стоїть масштабне завдання: до 2015 року скоротити використання газу для виробництва теплової енергії до 50%. З цією метою міністерство розробило проект програми модернізації систем теплопостачання України. Його заплановано винести на одне з найближчих засідань Кабінету Міністрів.