СПІВПРАЦЯ

Відбулася телефонна розмова Президента Віктора Януковича з новообраним Президентом Бразилії Ділмою Вана Руссефф. Глава Української держави привітав її з обранням на високу посаду та побажав успіхів у державній діяльності.

Віктор Янукович висловив сподівання, що відносини між Україною та Бразилією, які за останні роки набули рівня стратегічного партнерства, розвиватимуться і надалі, повідомляє прес-служба глави держави. "Ми надаємо особливого значення спільному проекту в космічній галузі "Циклон-4 -Алкантара", який нині активно втілюється в життя", -зазначив Віктор Янукович, висловивши сподівання, що у 2012 році успішно відбудеться перший запуск української ракети "Циклон-4" з бразильського космодрому. У свою чергу Президент Бразилії наголосила: "Дуже важливо, щоб ми вдвох були присутні під час цього запуску".

Глави держав також обговорили хід підготовки заходів із відзначення 120-ї річниці еміграції українців до Бразилії. "Ми задоволені, що у нас живе численна українська громада", - підкреслила Ділма Вана Руссефф, запевнивши, що бразильська влада надасть необхідне сприяння в організації святкування.

Крім того, Віктор Янукович запросив Ділму Вана Руссефф відвідати з візитом Україну та, зокрема, взяти участь у Міжнародній конференції "Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього", яка відбудеться у квітні. У свою чергу Президент Бразилії запросила Віктора Януковича відвідати цього року її країну.