ПІДТРИМКА

В 2010 році вперше досягнуто політичної стабільності, яка стала надійним фундаментом для економічного розвитку. На цьому наголосив міністр фінансів Федір Ярошенко під час зустрічі з японською економічною делегацією Ради з міжнародних дружніх обмінів (FEC). Він зазначив, що уряд прийняв рішення про виділення медикаментозної допомоги Японії та має наміри передати цій державі спеціалізовану техніку - роботів.

А керівник делегації, голова Японсько-європейського культурного та економічного біржового комітету FEC Хіромічі Фуджіта зауважив, що всі зусилля країн світу спрямовані на підтримку Японії, і Україна робить гідний внесок у цю справу. Та головна мета його візиту - розвиток двосторонніх відносин та налагодження дружніх обмінів України та Японії.

Провідною темою зустрічі представників двох держав стало обговорення Державного бюджету України, основних його проблем та досягнень. У цьому колі питань міністр фінансів передовсім зауважив, що минулий рік для нашої країни став особливим через подолання кризових явищ в економіці та системі державних фінансів до прийняття збалансованого, соціально спрямованого бюджету на 2010 рік. Чинний уряд отримав від попередників обтяжливу спадщину, зокрема неефективне адміністрування державних доходів, борговий тягар, ручне управління бюджетними видатками і, як наслідок, кризовий стан економіки, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.