Нещодавно Чернівецька міська рада за рахунок бюджету розвитку міста надала цільову субвенцію в сумі 500 тисяч гривень для допомоги родинам загиблих і пораненим під час ворожих обстрілів житлових кварталів Маріуполя. 

«Не маємо сумніву, що жахливий злочин проти людяності, який забрав життя мирних жителів, скалічив долі десяткам людей, приніс горе у родини, буде покарано! — заявив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук і від імені чернівчан запросив на гостину дітей, родини яких залишилися без житла у зоні небезпеки. — Адже ми єдина Україна, єдина родина, нам разом долати горе, гуртувати сили для перемоги, для відбудови мирного життя і просування до європейського майбутнього!»

У відповідь від імені Маріупольської міської ради, її виконавчого комітету та всіх жителів міста на адресу Чернівецької міської ради надійшла подяка за небайдужість до їхньої біди, за  допомогу, увагу і підтримку.

«Ще раз спасибі вам за чуйність і доброту», — написав у листі Маріупольський міський голова Юрій Хотлубей.

Тим часом до Чернівців постійно прибувають на відпочинок групи школярів зі сходу країни. Діти із Сєвєродонецька на знак вдячності й на пам’ять про чудові дні, сповнені цікавих зустрічей та екскурсій, навіть присвятили Чернівцям вірш: «Троянди на бруківці і кава у руці, гостинні незабутні кохані Чернівці!»