ДОБРА СПРАВА. Діброва місцевих і всеукраїнських засобів масової інформації ростиме тепер в урочищі Кривки Микулинецького лісництва на Тернопіллі. Її посадили представники понад 30 газет, радіостанцій, телеканалів та Інтернет-порталів. Безперечно, з’явилася тут і табличка з логотипом «Урядового кур’єра». Зініціював акцію зі створення медіа-лісу Тернопільський прес-клуб. 

Перше дерево від «Урядового кур’єра» садять власкор газети на Тернопіллі Микола Шот і лісник Микулинецького лісництва Богдан Косінський. Фото Любові ЛЕВИЦЬКОЇ

Діброва зайняла півгектара після лісовідновного рубання. Лісівники видали кожному із журналістів лопати, рукавиці, посадковий матеріал, порадили вибрати один довгий рядок та партнера: один має копати ямки, інший ставити у них саджанець і затоптувати землю. Власний кореспондент «Урядового кур’єра» у напарниці покликав  представницю «Голосу України» в області Любов Левицьку — майже 100 молодих деревець посадили удвох.

Загалом у медіа-лісі біля старовинного містечка Микулинці журналісти посадили 1200 саджанців дуба звичайного. Це дерево, за словами заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Гуменюка, чи не найголовніша лісова порода Тернопільщини.

Цього року лісівники краю мають засадити молодими саджанцями 600 гектарів, переважно на площах після вирубування. Щоправда, ростимуть не лише нові діброви — з часом у лісах області зашумлять і молоді сосни, модрини, буки,  ясени, різні клени, ялини. На узліссях з’являться сливи, алича, калина та кущі терну.