«Нам надзвичайно важливо використовувати абсолютно всі ресурси для активізації будівельного комплексу. Оскільки будівельний комплекс дає поштовх для розвитку економіки і реального сектору», — наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров, перебуваючи з робочою поїздкою у Севастополі.

Глава уряду оглянув будівництво дитячого дошкільного закладу та школи у мікрорайоні Севастополя Козача бухта, а також хід будівництва об’їзної дороги, що споруджується на виконання доручення Президента, відкриття руху на якій заплановано на грудень цього року. Об’їзна дорога значно поліпшить транспортне сполучення міста й забезпечить безперешкодний рух транспортних потоків від промислової зони Корабельної сторони до міжнародного морського порту Камишова бухта та залізничної станції Севастополь-товарний, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Також Прем’єр-міністр висловився про деякі питання зовнішньополітичного та економічного характеру, зокрема щодо відносин з північним сусідом. «Я глибоко переконаний, що у перспективі ми відновимо нормальні відносини з Російською Федерацією», — сказав Микола Азаров. Він нагадав, що через кабальну газову угоду 2009 року за останні роки Україна переплатила Росії майже 20 мільярдів доларів.

У цьому контексті Прем’єр-міністр підкреслив, що уряд постійно наполягає на перегляді цієї угоди: «Ми докладали і докладатимемо максимум зусиль, щоб домовитися з Російською Федерацією про її перегляд». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»