Cонячна енергія набуває дедалі більшого значення, як екологічне і відновлювальне джерело енергії. Проте її зберігати – надзвичайно складно, для цього потрібні спеціальні умови.

А як щодо того, щоб стати власником невеличкого портативного підприємства з виробництва сонячної енергії, яке ставало б нам у пригоді будь-де, навіть у віддалених і пустельних регіонах?

Ідея належить ізраїльському старт-апу: принести відновлювальну енергію до будь-якої місцевості. Запропонований ним пристрій із назвою KaliPAK – це портативний блок живлення, який заряджається за допомогою сонячної енергії. Винахідники вважають, що його можна буде використовувати у випадку відключень електроенергії: наприклад, під час стихійних лих. Так само, якщо ви вирушаєте у віддалений похід, ви можете, за його допомогою, й надалі користуватися вашими електричними пристроями.

«Працює один-єдиний перемикач – цілком проста кнопка, яка повертається. Ви можете підключити до нього все, що бажаєте: відеокамеру, міні-холодильник, флешку, або ж – айпад, мобільний телефон тощо. Ви бачите, що прилади вмикаються – отже, процес заряджання почався», – каже один з винахідників Ярон Ґіссін.

До пристрою додано передавач типу “Bluetooth”, який підключається до смартфону на системі Android або до айфона. Розробники сподіваються, що зрештою пристрій можна буде заряджати від рідних природних ресурсів – і не тільки від сонця.

«Наступного року ми плануємо виготовити пристрій із турбіною, яка під’єднуватиметься до KaliPAK і заряджатиме його за допомогою енергії вітру», – зазначає далі Ярон Ґіссін.

Незабаром пристрій можна буде придбати в крамницях США та Східної Європи, а його ціна коливатиметься від 250 до 750 євро. 

Copyright © 2015 euronews