Агентство France Presse, з посиланням на міністра збройних сил, повідомило про те, що в Малі французький спецназ ліквідував ватажка терористів Абу Абдеррахмана аль-Магріб.

За словами Флоранс Парлі, військові сили спеціального призначення Франції спільно з військовослужбовцями Малі провели операцію, в ході якої був знищений ватажок терористичної групи, тісно пов'язаної з терористичною міжнародною мережею «Аль-Каїда».

Ліквідований терорист був другим у списку найнебезпечніших злочинців, яких розшукують в зоні Сахеля. Проведена операція внесла дезорганізацію в ряди бойовиків, але для повного знищення терористів в цьому регіоні потрібно провести ще багато заходів, які не можна припиняти ні в якому разі.

ДОВІДКА «УК»

Нагадаємо, що французькі солдати спільно з урядами – Буркіна-Фасо, Мавританії, Малі, Нігеру і Чаду, проводять з 2014 року операцію під кодовою назвою «Бархан». Основною метою цієї операції є боротьба з розгалуженою мережею ісламістських угруповань, в ній бере порядку 4,5 тисячі французьких військовослужбовців.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»