ПОЗИЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає газові угоди 2009 року зрадницькими стосовно людей і країни. Як передає УНІАН, про це він заявив під час надання свідчень на судовому засіданні з розгляду кримінальної справи, порушеної стосовно екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод 2009 року.

Прем’єр-міністр України також вважає, що угоди 2009 року змусили Україну погодитися на підписання в 2010 році «харківських угод», які надали знижку в ціні на природний газ і стали «тимчасовим передихом» у подальшому проведенні переговорів з перегляду угод 2009 року. «Уряд розглядає можливість розірвання цього контракту через суд, але рішення ще не ухвалене», — повідомив Прем’єр. За його словами, таке рішення є дуже відповідальним, і перш ніж звертатися до суду, потрібно бути впевненим в результаті. «Ми все ж таки сподіваємося шляхом переговорів досягти зниження ціни», — сказав глава уряду.

До речі, учора НАК «Нафтогаз України» своєчасно перерахувала ВАТ «Газпром» близько 477 млн дол. США за імпортований у липні 2011 р. природний газ.