Зустріч із делегацією Європейського парламенту зі спостереження за парламентськими виборами в Україні провів Президент Петро Порошенко. Розмова відбулася по гарячих слідах голосування на виборчих дільницях. Голова делегації Андрей Пленкович привітав главу держави з успішним та демократичним проведенням виборів, які відповідають європейським стандартам.

Місія спостереження Європейського парламенту зазначила, що вибори загалом були вільними та справедливими й відбулися відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів. «Ми відвідали багато виборчих дільниць і маємо оптимістичний висновок щодо організації та проведення цих виборів», — наголосив Андрей Пленкович.

Голова делегації ЄП також звернув увагу на те, що головними темами під час виборів у всіх регіонах України були європейська інтеграція та встановлення миру. «Ці дві теми нині головні в Україні, й саме вони формують напрям реформ, яких потребує ваша країна найближчими місяцями», — підкреслив Андрей Пленкович.

Зі свого боку Петро Порошенко подякував делегації Європарламенту за роботу на позачергових виборах до Верховної Ради. Глава держави зазначив, що пишається українським народом, який поставився до виборів дуже відповідально: «Пишаюся тим, що в дуже складний час українці підтримали європейський курс Президента». Він також висловив сподівання, що новий уряд, який буде сформовано за підсумками виборів, прискорить проведення реформ.

У зв’язку із цим Петро Порошенко звернувся до депутатів Європейського парламенту з проханням пришвидшити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у своїх країнах, повідомляє прес-служба Президента.

Того самого дня делегацію Європейського парламенту, яка перебуває в Україні для спостереження за достроковими парламентськими виборами, прийняв і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він висловив вдячність за внесок міжнародних спостерігачів у забезпечення демократичного та прозорого перебігу виборів. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, Арсеній Яценюк зауважив, що після встановлення результатів виборів основним завданням є швидке формування міцної проєвропейської більшості у Верховній Раді, яка підтримає урядові реформи, спрямовані на виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Представники Європарламенту відзначили готовність і надалі надавати активну політичну підтримку інтеграції України з Європейським Союзом. У цьому контексті Арсеній Яценюк підтвердив важливість залучення експертів Європейської комісії до роботи українських міністерств і відомств з виконання Угоди про асоціацію з ЄС. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»