СПІВПРАЦЯ. Європейська Комісія схвалила фінансовий пакет для підтримки реформи державного управління, регіонального розвитку, енергоефективності та охорони навколишнього середовища в Україні в 2011 році на 105 млн дол.

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив: «ЄС обіцяє підтримувати реформу державного управління в Україні. Прозорі, належно функціонуючі інститути та адміністративні процедури відповідно до європейських стандартів є фундаментальними для зусиль України в політичній асоціації та економічній інтеграції з ЄС».

Обсяг фінансування програми розвитку енергоефективності становитиме 15 млн євро. Кошти будуть спрямовані на підтримку зусиль України зі скорочення споживання енергії через внесок до Фонду східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища. Це повинно привести до зниження викидів СО2 та інших парникових газів, передає прес-служба Єврокомісії. Приміром, підписавши європейську Угоду мерів, 16 великих міст України взяли на себе зобов’язання до 2020 року скоротити викиди СО2 більш ніж на 20% через імплементацію планів дій зі сталої енергетики, підтримуваних ЄС.