«Тижні Німеччини в Україні 2018», що проходять в 14 містах країни, розпочалися в Харкові. На урочистій церемонії їх відкриття Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольфганг Мессінгер зазначив, що «Тижні Німеччини в Україні» — це широкий спектр заходів, які презентують громадськості по всій країні величезну різноманітність сфери культури, освіти, науки, суспільної активності, економіки.

«У рамках «Тижнів Німеччини в Україні 2018» проходить близько сімдесяти заходів по всій країні. Їх мета продемонструвати українцям всі грані діяльності Німеччини в Україні та для України. Завдяки нашим харківським партнерам «Тижні Німеччини в Україні» проходять в цьому регіоні найбільш насичено», — сказав Вольфганг Мессінгер.

З цієї нагоди в Харківській філармонії відбувся урочистий концерт. У ньому взяли участь відомі музиканти: Крістіан Шмітт (орган) і Отто Заутер (труба-пікколо).

Також у місті пройдуть Українсько-німецький форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», фестиваль документальних фільмів і фестиваль нового німецького кіно, фотоконкурс «Ich mag Deutsch» та фотовиставки, лекції німецьких експертів в області демократії та політичних процесів.

Харків’яни та гості Слобожанської столиці матимуть можливість відвідати художні та історичні виставки, підготовлені партнерами Генерального консульства Німеччини. Молодь очікують різноманітні конкурси на знання німецької мови та Німеччини, дискусії і форуми.

ДОВІДКА «УК».

«Тижні Німеччини в Україні» були вперше організовані восени 2013 року і проводяться щорічно. Організаторами є Посольство Німеччини в Києві, Генеральне консульство в Донецьку з місцем знаходження в Дніпрі, а також Почесні консули в Харкові, Одесі, Львові та Чернівцях. Велика кількість німецьких організацій є партнерами «Тижнів Німеччини в Україні», які проводять заходи самостійно.