Вадим ВИГОВСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»

ІНІЦІАТИВА. Протягом  травня інваліди (I—III груп) та учасники Великої Вітчизняної війни можуть здійснити необмежену кількість безплатних поїздок у вагонах першого класу всіх поїздів Інтерсіті+. Така пільга їм надається у рамках благодійної акції «Ми пам’ятаємо», яку підтримала Рада Укрзалізниці.

У поїздах Інтерсіті+ знайдуться безплатні місця для інвалідів. Фото з сайту mtu.gov.ua

Отож з 1 по 31 травня 2013 року згаданим категоріям надається право нелімітованого безплатного проїзду в усіх поїздах Інтерсіті+, які курсують з Києва до Дніпропетровська, Донецька, Львова та Харкова. Завдяки тому, що до проведення акції також долучився кетерінг-партнер Української залізничної швидкісної компанії — Торговий дім «Робікон», усіх ветеранів забезпечать безплатними продуктовими наборами та чаєм. Особам, які їх супроводжуватимуть (не більше 1-ї людини), надається 50%-на знижка на проїзд. Благодійна акція не поширюється на вагони 2-го класу Інтерсіті + та на інші поїзди. Щоб здійснити безплатну поїздку, інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни повинні пред’явити у залізничній касі відповідне посвідчення за формою, що діяла на 01 січня 1992 року, і отримати в  залізничних касах безплатні квитки на період травневих перевезень.

Варто нагадати, що відповідно до встановленого переліку пільг, інваліди Великої Вітчизняної війни I і II груп мають право на безплатний проїзд (туди та назад) у поїздах далекого слідування лише раз на рік. Щодо інвалідів ІІІ групи та учасників війни, то вони можуть обрати або проїзд один раз на рік з 50%-ною знижкою, або безплатний проїзд один раз на два роки (туди та назад). У цих випадках їм надаються безплатні талони на проїзд залізничним транспортом.

У прес-службі залізничного відомства пояснили, що завдяки акції «Ми пам’ятаємо» перелічені категорії громадян мають можливість заощадити талони, які дають право на пільговий проїзд, і використати їх в інший період, а протягом травня безплатно подорожувати швидкісними електропоїздами Інтерсіті+.