КРЕДИТУВАННЯ. Враховуючи брак довгострокового дешевого ресурсу на ринку іпотечного кредитування та збільшення кількості заявок від банків-партнерів, Державна іпотечна установа починаючи з ІІІ кварталу 2011 року відновила активні операції з надання фінансового ресурсу банкам для видачі кредитів громадянам на пільгових умовах. Про це на брифінгу в Будинку уряду повідомив голова правління ДІУ Віктор Миргородський. 

Придбати окреме житло громадяни можуть не лише в об’єктах,  завершення будівництва яких здійснюється за підтримки ДІУ, а й в інших будинках, уже введених в експлуатацію.

ДІУ не видає іпотечний кредит, а створює належні умови для 27 банків-партнерів і контролює реалізацію програми. Фінансовий ресурс банкам надається за ставкою 11% річних, а населення рекомендується кредитувати за ставкою не вище 15% річних у гривнях строком від 5 до 30 років.

За державної підтримки ДІУ придбала в банків-партнерів понад 120 іпотечних кредитів на суму близько 60 млн грн, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

До кінця 2011 року ця структура готова спрямувати до 500 млн грн на надання пільгових іпотечних кредитів. У 2012 році цей показник планується збільшити до 2,8 млрд грн. «Нині умови надання іпотечних кредитів за програмою ДІУ — найкращі, які є на ринку іпотеки», — наголосив Віктор Миргородський, уточнивши: до кінця цього року планують викупити 1,5 тис. кредитів, в наступному — до 8 тис., а до 2015 року — близько 20-25 тис.