У столичній галереї «Триптих-Арт» демонструють твори Олексія Литвиненка, написані протягом останнього року. Традиційні для митця образи рослин співіснують із зображеннями старовинних мостів, побачених автором під час подорожей, зокрема Іспанією. Це має символічний вигляд, адже міст завжди асоціюється із переходом до чогось нового, того, що має стати наступною щаблиною життєвого шляху.

Якщо ви колись зустрінетеся з Олексієм Литвиненком, то неодмінно переконаєтеся, що погляд цього художника випромінює світло й доброзичливість. Він щиро зізнався, що ця виставка вперше відтворює його враження від мандрів. Чому? Бо дружина Олексія — мандрівниця і водночас прихильниця живопису, тож прагне відвідати якомога більше визначних музеїв світу. Тому останнім часом подружжя відвідало чимало міст і музеїв Іспанії та Італії. Саме ця сукупність вражень увінчалася виставкою. Концентрованою, лаконічною, дивовижною…

Роботи Олексія Литвиненка зберігаються в музеях, галереях та приватних колекціях принаймні восьми країн. Цей митець — лауреат багатьох національних та міжнародних премій.

Не забаріться завітати на його нову виставку до 30 грудня. Адже вхід до галереї «Триптих-Арт» завжди вільний.

Олександр МОСКАЛЕЦЬ для «Урядового кур’єра»