Місія Європейського Союзу, Організації Об’єднаних Націй та Світового банку завершує роботу над проведенням оцінювання шляхів відновлення та розбудови миру в Україні. У третій декаді лютого відповідний документ-рекомендацію отримає Кабінет Міністрів.

У ході зустрічі з представниками місії віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що оцінка шляхів відновлення та розбудови миру стане частиною Плану відновлення країни на 2015—2017 роки.

Він також наголосив, що передовсім слід відновити інфраструктуру та системи життєзабезпечення населених пунктів, які зазнали руйнувань внаслідок дій бойовиків. А ще потрібно створити умови для повернення людей, які вимушено покинули домівки на сході України. Не менш гостре питання — працевлаштування переміщених осіб.

«Зараз багато внутрішньо переміщених осіб не працевлаштовано. Області, які їх прийняли і надають всебічну допомогу, не в змозі всіх забезпечити робочими місцями. Цю проблему слід розв’язувати з допомогою інвесторів, які готові реалізовувати свої проекти в Україні й створювати нові робочі місця», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

До слова, оцінювання шляхів відновлення та розбудови миру в Україні ЄС, ООН та Світовий банк провели у два етапи. Її здійснювали на підставі запитів уряду про надання допомоги в оцінюванні та плануванні обсягів відновлення населених пунктів сходу та в рамках Спільної декларації 2008 року щодо посткризового оцінювання і планування відновлення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»