УТОЧНЕННЯ. У номері 99 нашої газети від 5 червня було розміщено матеріал «На посадовців МОЗ чекає службове розслідування», присвячений неналежному стану деяких кримських санаторіїв, що призвело до трагічного випадку — загибелі дівчинки-відпочивальниці зі Львова. Наприкінці статті у рубриці «Довідка «УК» ми розмістили перелік 25 санаторно-курортних закладів і готельних комплексів півострова, які, за даними Мінкурортів Криму, були не готові до цьогорічного сезону. Інформацію було надано станом на квітень, тобто вона відображала стан підготовки до прийому сезонних гостей АРК. 

Першим у цьому списку виявився санаторій «Ударник» з міста Євпаторія, який належить до структури Федерації професійних спілок України. Днями редакція отримала лист за підписом голови ФПУ Ю. М. Кулика, де вказано, що «відомості про непідготовленість до курортного сезону санаторію «Ударник» є такою, що не відповідає дійсності» (збережено стиль документа. — Ред.). У наданому додатку з офіційного сайту Міністерства курортів і туризму АР Крим подано інформацію про перевірку оздоровниці, проведену відомством 25 травня.

Згідно з новими даними, санаторій «Ударник» уже визнано готовим до літнього курортного сезону 2013 року. «Керівництво закладу позитивно відреагувало і вжило заходів для виправлення недоліків», — ідеться в оновленій інформації відомства.

Нагадуємо, що, готуючи матеріали, «Урядовий кур’єр» користується лише офіційними даними. На час опублікування матеріалу в нашому розпорядженні була саме квітнева інформація, де й фігурував згаданий санаторій. Тож редакція вдячна керівництву ФПУ за надані відомості, якими скористається у подальшій роботі.