Китай зустрів новий рік за місячним календарем. Цього разу він прийшов у ніч на 19 лютого. Тепер на дворі рік кози, вівці або барана. Всі ці тварини позначаються одним ієрогліфом, відповідальним за дрібну худобу. У святковому настрої китайці сподіваються, що він буде кращим за попередній.

«У рік коня сталося багато всього. Наприклад, зникнення літака MH370 та інші авіакатастрофи. Рік коня був надзвичайно нестабільним…. Сталися багато катастроф та трагічних подій. Сподіваюся, що цей рік кози буде мирним роком і що буде зроблений крок на зустріч миру у світі».

Китайці збираються на святкові церемонії у храмах та масові святкування у парках.

Від світлових шоу повністю не відмовились, але цього разу на вулицях було помітно менше феєрверків. Влада обмежила їх продаж і закликала зменшити використання через високе забруднення.

Прихід нового року вважається головним святом у Китаї. Воно також носить назву Свята Весни і зустрічати його прийнято у родинному колі. Аби святкувати з сім'єю мільйони китайців подорожують додому. У ці дні реєструється найбільша міграція людей у світі. 

Copyright © 2015 euronews