Смартфон Apple iPhone 6S, анонс якого очікується влітку або восени нинішнього року, отримає в своє розпорядження більш потужну апаратну начинку. В оригінальному iPhone 6 встановлений всього 1 Гб оперативної пам’яті, а в новому iPhone 6S цей обсяг буде збільшений вдвічі.

Наразі нові Android-флагмани отримали 3 або навіть 4 Гб RAM. Однак, незважаючи на несучасний обсяг оперативної пам’яті, у iPhone 6S є свої переваги: зокрема, його ОЗУ буде засновано на нових модулях LPDDR4, які використовує далеко не кожен виробник (поки що), але які відрізняються високою продуктивністю. Ці самі модулі Apple будуть поставляти компанії Hynix, Samsung і Micron.

Вся інша начинка нового Apple iPhone 6S не зміниться, але от дисплей в цьому смартфоні буде встановлений новий. За чутками, нинішню панель з дуже низьким за сьогоднішніми мірками дозволом замінить якісний тачскрін Force Touch, що відрізняється підвищеною міцністю і здатний реагувати на різні ступені тиску пальця при дотику. Аналітики вже давно охрестили екрани такого типу еволюцією панелей Multi Touch, які застосовуються у всіх сенсорних пристроях. Додамо також, що Force Touch вже використовується в розумних годинниках Apple Watch, які, правда, поки не встигли надійти в продаж. 

Євромобіл