З кожним роком історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але часу не під силу викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку, які продемонстрували українці, долею одягнені у солдатські чоботи. Напередодні Дня вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів у школі села Дмитрівка, що поблизу Комсомольська на Полтавщині, урочисто відкрили меморіальну дошку на честь одного з учнів, який загинув в Афганстані, Валерія Бутенка. У заході взяли участь мама загиблого героя Віра Олександрівна, міський голова Сергій Супрун, голова міської організації Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рубан. Біля меморіальної дошки чатувала почесна варта.

Комсомольчани відкрили меморіальну дошку ще одному земляку-афганцю, якого посмертно удостоєно ордена Червоної Зірки, — Вячеславу Титову.

У місті проживає 181 воїн-інтернаціоналіст, із них 121 пройшов пекло війни в Афганістані, четверо — не повернулися додому, 35 героїв-земляків не дожили до пам’ятної дати.