Олександр ДАНИЛЕЦЬ,
«Урядовий кур’єр»

Віднині сміттєві баки в Полтаві не смердітимуть і виглядатимуть як нова копійка, тому, що їх регулярно митиме новий спецавтомобіль, який місто придбало, вивчивши досвід європейських країн. Це диво техніки вже працює на вулицях міста, викликаючи захоплення у полтавців.

Комунальники Полтави стали використовувати машину-мийку сміттєвих контейнерів             НОВАЦІЇ.            Олександр ДАНИЛЕЦЬ,           «Урядовий кур’єр» Віднині сміттєві баки в Полтаві не смердітимуть і виглядатимуть як нова копійка, тому, що їх регулярно митиме новий спецавтомобіль, який місто придбало, вивчивши досвід європейських країн. Це диво техніки вже працює на вулицях міста, викликаючи захоплення у полтавців. Вражає, що машина миє контейнери безпосередньо на місці. Підйомним пристроєм їх завантажують у машину. Там обробляють водою під великим тиском, дезінфікують знезаражувальним розчином і повторно миють. Після цього контейнер ставлять на місце. На всі ці процедури йде не більше кількох хвилин. У резервуарі автомобіля міститься 5 тисяч літрів води, на один бак використовують приблизно 20 літрів. За один підхід машина може помити їх до 250 одиниць. У додаткових резервуарах перевозять брудну воду, яку спускають на зливній станції «Полтававодоканалу» – на місці її не виливають.  Мийку на колесах обслуговують двоє людей. Але поки що з ними тимчасово працює й додаткова бригада, яка вичищає контейнери від бруду, що накопичився за попередні роки. Адже раніше їх мили дуже рідко, раз чи два на рік. Тепер митимуть частіше, до того ж економлячи бюджетні кошти на пальному.   Полтавці сподіваються, що нова техніка працюватиме стабільно й не ламатиметься, до того ж, за чітким графіком.   На фото: 1Speztechnica - Таких авто-мийок в Україні покищо одиниці. Фото з сайту «Полтавщина»

Вражає, що машина миє контейнери безпосередньо на місці. Підйомним пристроєм їх завантажують у машину. Там обробляють водою під великим тиском, дезінфікують знезаражувальним розчином і повторно миють. Після цього контейнер ставлять на місце. На всі ці процедури йде не більше кількох хвилин. У резервуарі автомобіля міститься 5 тисяч літрів води, на один бак використовують приблизно 20 літрів. За один підхід машина може помити їх до 250 одиниць. У додаткових резервуарах перевозять брудну воду, яку спускають на зливній станції «Полтававодоканалу» – на місці її не виливають.

Мийку на колесах обслуговують двоє людей. Але поки що з ними тимчасово працює й додаткова бригада, яка вичищає контейнери від бруду, що накопичився за попередні роки. Адже раніше їх мили дуже рідко, раз чи два на рік. Тепер митимуть частіше, до того ж економлячи бюджетні кошти на пальному.

Полтавці сподіваються, що нова техніка працюватиме стабільно й не ламатиметься, до того ж, за чітким графіком.