Президент України  Петро Порошенко взяв участь у воєнно-економічних навчаннях «Концентрація-2014» у Центрі оперативного управління Генерального штабу ЗСУ. Звертаючись до присутніх перед початком навчань, він зазначив, що воєнно-політична і воєнно-стратегічна ситуація довкола України залишається напруженою. Події на Донбасі потребують адекватного реагування та заходів, спрямованих на розв’язання завдань щодо захисту та відновлення суверенітету, територіальної цілісності України.

До участі в навчаннях Президент доручив залучити членів Ради національної безпеки і оборони, керівників центральних органів виконавчої влади, силових структур, голів обласних державних адміністрацій та обласних військових комісарів.

«Кожен в умовах розв’язання активних наступальних дій проти нашої держави повинен знати свої місце, функції, завдання, не демонструвати розгубленості, а мати чіткий план дій. Це стосується керівників органів державної влади і керівників обласних державних адміністрацій», — цитує слова Президента його прес-служба.

Що ж до воєнно-економічних навчань «Концентрація-2014», то вони покликані виробити чіткий алгоритм злагоджених дій суб’єктів державного управління в організації та веденні оборони України, визначити чіткий зміст, обсяги, виконавців, порядок та строки здійснення заходів щодо переведення національної економіки, органів державної влади, фінансових структур, підприємств оборонно-промислового комплексу і всієї системи забезпечення життєдіяльності населення на функціонування в умовах особливого періоду.

Наголос глава держави зробив на тому, що в попередні роки в Україні не приділяли належної уваги оборонному сектору, що призвело до критичного зниження рівня обороноздатності. На його переконання, не в останню чергу це стало причиною порушення територіальної цілісності держави. Адже якби ми тоді мали належний рівень підготовки Збройних сил, рівень відновлення боєздатності, безумовно, ситуація розвивалася б по-іншому.

Щоправда, нині вона докорінно змінилася: на оборону держави спрямовано максимальні ресурсні можливості.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»