На Волині набув чинності вирок Володимир-Волинського міського суду, згідно з яким двох жителів області визнано винними у контрабанді. Завдяки працівникам спецслужби вдалося перервати ланцюжок розповсюдження небезпечної психотропної речовини — амфетаміну. Правоохоронці затримали обох наркоділків  під час спроби збуту отрути.

У суді встановлено, що житель шахтарського Нововолинська під час перебування у Польщі вирішив придбати для ввезення в Україну півкілограма цього популярного на деяких молодіжних дискотеках «зілля». У подальшому контрабандист-невдаха планував продати психотропну речовину своєму знайомому — жителеві Луцька. А той уже у свою чергу — кінцевим споживачам.

«Легкі» гроші часто обертаються неприємностями. Фото прес-служби УСБУ у Волинській області

Та замість чималого заробітку незаконна оборудка принесла «бізнесменам» серйозні неприємності у вигляді кримінальної справи. Адже  рішенням суду обох зловмисників визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою збуту) Кримінального кодексу України. Їм призначено покарання у вигляді п’яти з половиною та п’яти  років позбавлення волі відповідно. Спроба заробити на чужій біді замість очікуваних стосів гривень і доларів «подарувала» залізні грати.