Усі жінки хочуть мати гарний вигляд. Для цього потрібно не лише стежити за собою та користуватися дорогими кремами, а й правильно харчуватись. Адже жодні, навіть найдорожчі, креми не врятують панянку, яка їсть усе, що забажається та ще й у великій кількості.

— Здорове харчування однозначно сприяє здоров’ю шкіри, — наголошує лікар-дієтолог Оксана Марченкова. — Одна з головних умов гарного її вигляду — здоровий кишечник. Поліпшити його роботу можна за допомогою кисломолочних продуктів, які сприятимуть відновленню нормальної мікрофлори. Йдеться про йогурти, кефіри. Також потрібно намагатись якомога більше пити води, щоб шкіра зволожувалася зсередини. В ідеалі варто випивати не менш як 6 склянок протягом дня. При цьому чай та кава не враховуються. А для шлунка корисно вранці за 30 хвилин до їжі випити склянку води натщесерце.

Американські фахівці з харчування департаменту дерматології, дерматопатології та імунопатології клініки Майо рекомендують як корисні для шкіри продукти передусім фрукти, серед яких мають переважати вишні, яблука, груші, а також не забувати про ягоди. Особливу увагу варто звернути на овочі, а саме шпинат, баклажани, спаржу, селеру, цибулю. А салати приправляти оливковою олією.

Також є продукти, вживання яких не дуже добре впливає на шкіру. Наприклад, надмірна кількість у раціоні червоного м’яса і молочних продуктів підвищеної жирності можуть підвищити ризик появи на шкірі зморщок.

— Більшість продуктів, які сприяють здоров’ю шкіри, корисні для здоров’я загалом, — нагадує Оксана Марченкова. — Якщо ваша мета — здорова шкіра, харчування повинно бути збалансованим та оптимальним за вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів.

Тож протягом дня бажано з’їдати 5 фруктів і овочів різного кольору. Це може бути червоний перець, фіолетовий баклажан, зелена цибуля, шпинат, жовте яблуко. А обираючи між червоним м’ясом та рибою, бажано зупинитися на морепродуктах.

У раціон потрібно додати горіхи, насіння льону, боби. Хліб і макаронні вироби — бажано із цільного зерна. А ось солодощів та різноманітних газованих лимонадів краще не вживати зовсім. Їх прекрасно заміняють компоти зі свіжих, морожених чи сушених фруктів.

Потрібно напрацювати режим вживання їжі — тоді вона буде краще перетравлюватись і засвоюватися. Відповідно даватиме більше користі організму. Також не варто забувати про різноманітність у виборі продуктів.

Насамкінець варто зауважити, що, дотримуючись цих нескладних порад, 8 Березня і завжди жінки вражатимуть гарним виглядом і почуватимуться відповідно. Адже краса та гармонія йде зсередини.