За результатами фінансової діяльності Краснопільська ОТГ Сумської області ввійшла до трійки кращих в Україні. Її бюджет складає 120 мільйонів гривень, а бюджет розвитку – 20 мільйонів.

Це стало відомим після того, як експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні проаналізували показники фінансової діяльності 665-ти об’єднаних територіальних громад.

За словами координатора з фінансової децентралізації Яніни Казюк,  цього року експерти змінили підхід оцінювання показників місцевих бюджетів  ОТГ, які у поточному році мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Бралися до уваги 4 показники, які характеризують фінансові аспекти діяльності, а саме: власні доходи в розрахунку на одного мешканця; динаміка надходжень місцевих податків і зборів порівняно з минулим роком; рівень дотаційності бюджетів; питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ.

Високі фінансові результати зафіксовані також у Тростянецькій, Чернеччинській, Кролевецькій, Миколаївській, Миропільській, Бочечківській, Комишанській ОТГ.

До слова, нинішнього року до ТОП-50 рейтингу Мінрегіону ввійшли відразу 10 ОТГ Сумщини.