ГОТОВНІСТЬ

З 8,1 млн гектарів озимих мінеральними добривами підживлено 3,5 млн га. Зокрема, на півдні України - в АР Крим, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях понад 70% посівів озимини та більше 52% (майже 600 тис. га) озимого ріпаку. Про це сказав у доповіді Президенту Віктору Януковичу перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий.

Він також поінформував главу держави, що до весняно-польових робіт сільгоспвиробниками накопичено 84% дизельного пального та 72% бензину. З необхідних 800 тис. тонн мінеральних добрив закуплено 594 тис. тонн. Аграрії забезпечені посівним матеріалом на 103%. Крім того, станом на 18 березня засіяно 62 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур.

Як зазначив перший заступник міністра, вперше за 20 років уряд виділив сільгоспвиробникам 5 млрд грн на закупівлю сільськогосподарської продукції. Кошти буде направлено через Аграрний фонд, і вони надаватимуться шляхом укладення попередніх угод. А для покриття дефіциту коштів на проведення весняно-польових робіт слід відшукати 4,7 млрд грн кредитних ресурсів. На першому етапі залучено майже 2 млрд грн.

Микола Безуглий також поінформував про необхідність активізації співпраці сільгоспвиробників з комерційними банками - для їх повного забезпечення кредитними ресурсами.

Оперативна інформація про стан весняно-польових робіт та проблеми, що постають перед аграріями, буде доповідатися Президенту регулярно, повідомляє його прес-служба.