Верховна Рада АРК на своєму засіданні в четвер, яке проходило в закритому режимі, звернувся до влади РФ з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Росії. 

Про це журналістам біля входу до будівлі кримського парламенту повідомив заступник голови ВР Криму Сергій Цеков, передає УКРІНФОРМ.

«Один з пунктів постанови свідчить про те, що Верховна Рада АРК звернулася до Президента Російської Федерації і Федеральних Зборів Державної Думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації в якості суб'єкта Російської Федерації», – сказав Цеков.

Він підтвердив, що референдум пройде 16 березня, бюлетені будуть віддруковані трьома мовами: російською, українською і кримськотатарською.

Цеков заявив, що ці рішення прийняті тому, що українська влада «чинить постійні загрози і тиск на Крим і кримчан».

«Від української влади ми чекаємо обурення. Але, я хочу сказати, що ми сподіваємося на розум наших братів-українців. Тому що основна частина громадян України – це рідні для нас люди, і ми хотіли б, щоб до нашого рішення вони поставилися з такими самими почуттями. На жаль, довгі роки перебування Криму у складі України так і не зробили Крим по-справжньому українським. Крим залишався разом із Росією і сьогодні ми просто це рішення закріпили. Нам в Росії буде комфортніше», – повідомив С.Цеков.