Сєвєродончани мали змогу подивитися молоде українське кіно. Кінопоказ «Лютий» став можливим завдяки ініціативі студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, двоє з яких — Анна Кравченко та Олександр Радомський — уродженці Сєвєродонецька. 

«Назву нашої акції всі розуміють по-різному. Бо для одних вона похідна від місяця, коли відбувається прем’єра. Для інших символ, бо така ситуація в країні. Але ми переглянули багато стрічок і намагалися не вносити в програму такі, де є натяк на обставини або інші провокаційні моменти. Це перший захід такого плану в нашому місті.

Ми представили роботи молодих кіноталантів України. Можливо, це допомогло глядачам відволіктися від проблем, бо творчість робить людину щасливою, а це дуже потрібно нам саме в цей період», — каже Олександр Радомський.

У межах заходу можна було подивитися дев’ять студентських стрічок, фільм «Поводир». Відбулася зустріч з режисером Олесем Саніним. Теми — від гостросоціальних, як у фільмі «Ваня» режисера Оксани Артеменко, де йдеться про важку долю хлопчика-сироти, що чекає на маму, до філософських, як стрічка Олександра Шкрабака «Сортувальник» про наслідки наших вчинків. Серед авторів уродженці Луганщини, Вінниччини та Львівщини. Глядачі скористалися можливістю поспілкуватися з ними. Зокрема йшлося про заборону російського кіно.

У цьому питанні молоді кінематографісти висловили єдину думку.

«Ми забороняємо фільми, серіали, але, на жаль, в Україні немає власного продукту, яким можна заповнити телевізійний простір. Тобто залишається порожнє місце. На жаль, влада цього не розуміє і не надає змоги знімати хороше кіно, яке зацікавило б широку публіку», — каже Богдана Семен зі Стрия.

Кінопоказ був безкоштовним для публіки, але під час антрактів кожен глядач міг пожертвувати кошти, які передадуть на потреби воїнів зони АТО.