За кілька тижнів до Нового року кілька миколаївських підприємств взяли участь у своєрідному святковому марафоні «Добрий Дід Мороз». Таку акцію щороку проводять для дітей з малозабезпечених, кризових, багатодітних сімей, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цього року до свята долучилися і діти, які прибули із зони проведення АТО і змушені зустрічати Новорічні свята далеко від домівок.

Суть акції полягала в тому, що діти написали листи Дідові Морозу із заповітними мріями. Листи розмістили на сайті глиноземного заводу, де кожен охочий міг з ними ознайомитися та «викупити» дитячу мрію. Як зазначив директор підприємства Дмитро Мирний, «так завдяки небайдужим миколаївцям, серед яких керівники різних рівнів та звичайні городяни, ми разом виконали 261 дитяче бажання. На наш погляд, акція «Добрий Дід Мороз» найбільш прозора, адже люди бачать, що їхній подарунок доходить до адресата. А якщо хочуть, то можуть самі вручити його дитині. Звичайно, найголовніше, що маленькі миколаївці отримують подарунки своєї мрії. Вони починають вірити в магію Нового року та Різдва, адже саме в цей час трапляються дива».

За словами організаторів акції, «Добрий Дід Мороз» проходить четвертий рік поспіль. І щороку вдається виконувати бажання дедалі більшої кількості діток, бо зростає і кількість добрих щирих людей, готових творити добро. Уперше цього року готували подарунки для дітей та виконували їхні бажання колектив Миколаївського тепловозоремонтного заводу. Його керівник В’ячеслав Симченко висловив враження від свята: «Це дивне відчуття, коли малюки дивляться на тебе як на помічника Діда Мороза. Хочеться, щоб вони завжди вірили в дива, навіть коли стануть дорослими».

Вручення подарунків перетворилося на справжнє свято, яке відбулося в Миколаївському російському академічному драматичному театрі. Маленькі глядачі переглянули виставу «Попелюшка» у виконанні кращих акторів театру. Історія перевтілення Попелюшки в Принцесу для цих дітей особлива. Можливо, вона дасть дітям змогу повірити в те, що і їхнє життя завжди може змінитися на краще.