Днями в Сумах кардинально зміниться система організації прийомів посадовцями міського відділу охорони здоров’я. Надалі з відвідувачами вони спілкуватимуться не у власних робочих кабінетах, а безпосередньо в лікувальних закладах, тобто — ближче до людей. І там, де в городян найчастіше виникають ті чи інші проблеми й питання, що потребують розв’язання.

Про це повідомив заступник Сумського міського голови, куратор медичної галузі Степан Пак, наголосивши, що таким чином влада максимально наблизиться до медичної проблематики.

Упродовж минулого року у відділі охорони здоров’я зареєстровано 152 письмових звернення, на особистих прийомах побував 31 сумчанин. Питання, що порушували, стосувалися насамперед надання медичної допомоги, забезпечення ліками та виробами медичного призначення, пільговими рецептами, різними довідками тощо.

У 2014 році порівняно з 2013-м на дві третини збільшилася кількість колективних звернень, які стосувалися питань реформування та вдосконалення роботи лікувальних закладів.

Одне слово, галузь потребує особливої уваги і підтримки, що й спонукало владу змінити формат роботи.