На замовлення голландської компанії Damen Shipyards Bergum Чорноморський суднобудівний завод виготовив два комплекти твіндеків. Роботи проводили в межах відповідного контракту, укладеного в листопаді 2013 року.

Як повідомив генеральний директор ЧСЗ Валерій Калашников, «завод має достатній досвід з виготовлення таких конструкцій. Раніше для Damen Shipyards Bergum чорноморці виготовили і встановили твіндеки на одному з побудованих нами корпусів універсального судна.

Приємно, що давній партнер, один з перших системних замовників, зупинив свій вибір на нашому підприємстві. Терміни на виготовлення цього замовлення були дуже стислими, але заводчани впевнено впоралися з ним».

Під час підписання акта прийому-передачі менеджер проекту компанії Damen Shipyards Bergum Лео Ван Дайк зазначив, що сьогодні голландська компанія докладає максимум зусиль для утвердження своєї конкурентності на світовому ринку.

Саме позитивні результати багаторічної співпраці з миколаївським заводом і активна спільна робота менеджменту двох компаній дали змогу довірити це замовлення партнерові. Результатами роботи, з урахуванням меж бюджету та відведеного часу, замовник задоволений.

Раніше ПАТ «ЧСЗ» побудував серію з п’яти корпусів з максимально можливим насиченням суднових систем і пристроїв із загальним ступенем готовності до 80%. Перше судно цієї серії для Damen Shipyards Bergum спущено на воду 2010 року, останнє в грудні 2013-го.

Як роз’яснили на заводі, конструкція «твіндек» — це міжпалубний простір усередині корпусу судна між двома палубами або між палубою і платформою. За наявності трьох палуб розрізняють верхній і нижній твіндеки, при більшій кількості палуб — верхній твіндек, другий, третій твіндек і далі, зверху вниз. Твіндек слугує для розміщення вантажів або пасажирів та екіпажу.