На засіданні Ради Безпеки ООН щодо України більшість делегатів наголосили на тому, що Росія й далі постачає військову підтримку сепаратистам на Донбасі. Головний заклик до Москви залишається незмінним: дотримуватися мінських угод, підписаних у вересні.

Як заявила представниця США, Москва не бажає цього робити, і натомість прикривається новими мирними ініціативами.

Саманта Пауер, постійний представник США в ООН:

«Давайте знімемо завісу з «мирного плану»Путіна і назвемо його справжнім імям. Це російський план окупації. Необхідно імплементувати мирний план, який ми уже маємо. Цей план Росія підписала, а потім порушила. Якщо Росія має серйозні наміри щодо миру, то вона повинна слідувати мінським домовленостям, на які сама погодилася 4 місяці тому».

У відповідь представник Росії назвав засідання Радбезу «пропагандистиським галасом» та звинуватив у подіях в Україні Вашингтон.

«Сполучені Штати грають деструктивну роль. А якщо називати речі своїми іменами, підбурювальну роль. Після кожного візиту в Україну американських високопосадовців київська влада нарощує конфронтаційність своїх дій», – сказав Віталій Чуркін.

Український представник в ООН Юрій Сергєєв оприлюднив на засіданні номери російських військових частин, солдати яких, за даними Києва, воюють на Донбасі. Він також повідомив, що за час так званого «припинення вогню» на сході України загинули 237 військових і майже півтори сотні мирних мешканців. 

Copyright © 2015 euronews